OlliJOjanen Ajoittain Korplahelta

Biotalouden hankaluuksia

Biotalouden kehityksessä hankaluutena on se, että tuotteiden kehittelyyn, kokeiluihin ja tuotantolaitosten rakentamiseen tarvittava raha on hankittava markkinoilta, maksavilta asiakkailta. Rahaa pitää tulla vaikkapa vessapaperia ostavilta kiinalaisilta tai selluloosan ostajilta. Sitä rahaa pitää tulla paljon.

Paljoa helpompaa on saada säätiöiltä tai rahastoilta apurahaa biotaloutta ja metsätaloutta herjaaviin kirjoitelmiin ja tiedotelmiin. Eikä sitä apurahaa tarvitse edes kovin paljoa, ainakaan veronmaksajilta palkkaa saavien uhkakuvien esittelijöiden julkaisujen valmisteluun.

Uutisvirroissa ja julkisessa keskustelussa nämä eri suuruisten panostusten tulokset näkyvät suunnilleen saman kokoisina, tai pienemmillä panoksilla tehdyt hiukan isommalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Terveisiä Korplahelle, itsekin siellä kouluni 60- ja 70-luvulla kävin,

Palkat liian kovia, samoin menot maailman mittapuulla verrattuna ja samaan aikaan fossiiliset polttoaineet ovat toistaiseksi halpoja, vaikka niissä ainakin meillä on kaikenlaisia veroja ja muita ylimääräisiä maksuja. Tavaranliikuttelutyötä ei enää kukaan halua tehdä lihasvoimin. Fossiilinen öljy on halpa, mutta ehtyvä orjavoima.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Meinaatko, että olisi mahdollista kehittää tuoreilla pajunoksilla pyörivä sähköturbiini, mutta rahat on vieny BIOS?

Toimituksen poiminnat