OlliJOjanen Ajoittain Korplahelta

Höynäytystä tärkeän asian varjolla

 

CO2-raportin nimellä esiteltävä näennäistieteellinen ”selvitys” hiilidioksidipäästöistä eri paikkakunnilla on saanut valitettavan laajaa julkisuutta. Benviroc Oy nimisen firman tuottamassa raportissa sanotaan kerrottavan päästöjen määristä asukasta kohden. Tosin päästöjen määristä jätetään pois teollisuus.
 

Uutissuomalaisen toimitus on ehtinyt esitellä raportin tuloksia hyvän näkyvästi julistaen otsikossa: ”Suurimmissa kaupungeissa pienimmät päästöt”. Arvostelukykyisille tämä kertoo jo, että CO2-raporttia tullaan käyttämään propagandassa ihmisten pakkaamiseksi suurkaupunkeihin.

 

Eri paikkakunnat voivat helpoimmin ja vaikuttavimmin parantaa sijoitustaan vertailuissa, jos niiden asukaslukua saadaan lisätyksi päästöjen säilyessä ennallaan. Toisaalta asukasluvun väheneminen heikentää paikkakunnan asemaa, vaikka hiilidioksidipäästöjen todelliselle määrälle ei tapahtuisi yhtään mitään. Harvaan asutuilla seuduilla tehokkain tapa sijoituksen parantamiseksi olisi läpikulkuliikenteen estäminen paikkakunnan tieverkossa. Tämä, jos mikä on näennäistieteellisyyttä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Suomen maaseutu "syö" kaikkien kaupunkilaistenkin co2 päästöt. Ja oikeastaan tämä maa on jo enemmän kuin hiilineutraali.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos jokainen Suomen kunta suljettaisiin omaan kasvihuoneeseen, co2-pitoisuus laskisi kasvihuoneissa suurimmassa osassa kuntia (voimakas kasvukausi alussa). Pitoisuus taitaisi nousta ainoastaan tilaston muutamassa "vähäpäästöisessä" kaupungissa.

Toimituksen poiminnat